nieuws

17 aug 2001, 00:12

Groningse Martini Brassband krijgt eervolle uitnodiging voor Zweden

De Martini Brassband Groningen (MBG) heeft - via de Zweedse brassband Halmstad Brass - de eervolle uitnodiging ontvangen om (als eerste buitenlandse band) deel te nemen aan het "Fireworks Festival" in het Zweedse Halmstad. Dit festival voor amateur blaasorkesten wordt gehouden in het laatste weekend van augustus.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een van de hoogtepunten van het festival vindt plaats op de zaterdagavond. In het park van Halmstad brengen alle deelnemende orkesten dan gezamenlijk het welbekende "Music for the Royal Fireworks" van Händel ten gehore. Deze speciale uitvoering wordt begeleid door een groots vuurwerk. Jaarlijks trekt dit spektakel duizenden toeschouwers.
De Martini Brassband heeft de eervolle taak om - naast de deelname aan het parkconcert - tijdens het festival zowel het openings- als het slotconcert te verzorgen. Tijdens deze concerten zal een gedeelte van het programma bestaan uit werken van Nederlandse componisten. De MBG hoopt hiermee een goede indruk te geven van de Nederlandse brassband cultuur. Deze concertreis wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de stichting Fonds voor Amateurkunst.