nieuws

13 jun 2001, 00:12

Groningse kunst-studenten exposeren in Amsterdamse Arti et Amicitiae

De tweedefase schilderkunst opleiding van het Frank Mohr-Instituut te Groningen houdt haar eindexamenexpositie in Amsterdam. A.s. vrijdag 15 juni om 18.00 uur opent de kwalitatief hoogwaardige tentoonstelling 'Draw and Quarter' in Arti et Amicitiae aan het Rokin.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om de vier eindexamenkandidaten van de internationale opleiding MFA Schilderkunst, dat onder het Frank Mohr Instituut valt: Rune Pietersen, Jacky Lok, Sanja Medic en Anne Jaap de Rapper. Zij hebben tijdens de tweejarige opleiding in theorie en praktijk hun werk verdiept, nadat zij al andere kunstopleidingen achter de rug hadden. Het aardige is nu juist dat zij, hoewel de naam van de opleiding anders doet vermoeden, vrijwel allemaal gaandeweg van tweedimensionaal werk naar installaties zijn overgestapt. Weinig echte 'schilderijen' dus. Zij benaderen hun installaties nog wel in de geest van de schilderkunst, dat is en blijft hun referentiekader.
De tentoonstelling heet 'Draw and Quarter' en wordt op vrijdag 15 juni om 18.00 uur geopend. Het werk zal nog te zien zijn t/m 30 juni 2001, van dinsdag t/m vrijdag van 13 tot 19 uur en zaterdag en zondag van 13 tot 18 uur. Entree gratis. Het Frank Mohr Instituut is zeer ingenomen met de Groningse tentoonstelling in Amsterdam vanwege de verwachte grotere belangstelling van kunstinstellingen en kunstpubliek, waarvan het knooppunt zich toch in de Randstad bevindt. Voor de kunstenaars is het een mogelijkheid om door belangrijke kunstinstellingen en media 'opgepikt' te worden. Het is voor het tweede jaar dat de examenexpositie in Arti et Amicitiae, Rokin 112, wordt gehouden.