nieuws

25 jan 2013, 10:10

Groningse krijgt belangrijke sportprijs op Stadhuis

Wethouder van Sport, Dig Istha, heeft gisteren op het Stadhuis de sportstimuleringsprijs 2012 van de gemeente Groningen uitgereikt aan de 20- jarige schaatsster Bo van der Werff (op de foto links). Zij ontvangt de prijs vanwege haar sportieve gedrevenheid en de voorbeeldfunctie die zij vervulde als ambitieuze leerling op de Topsporttalentschool. Bo heeft inmiddels haar HAVO-diploma behaald.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bo van der Werff maakte onderdeel uit van de eerste lichting van de nieuwe Groningse schaatsacademie. Typerend voor haar  is dat ze vorig jaar niet koos voor een aanbod van een commerciële ploeg. Zij schaatst bij Team Anker omdat ze van mening is dat de voorwaarden om zichzelf sportief te ontwikkelen bij haar huidige team beter zijn.

Bo van der Werff


Bo van der Werff werd afgelopen jaar Nederlands kampioen bij de A-junioren. Ze won de afstanden op de 500 en 1.000 meter. Bovendien behaalde ze een 2e plaats tijdens de wereldbekerfinale bij de junioren op de 500 meter en nam ze deel aan het WK junioren in Japan, waar ze zich met de beste junioren kon meten. Bo heeft de status van Internationaal talent en bevestigt die status in 2012 met goede nationale en internationale resultaten. Bo heeft in 2012 haar tijd als junior afgesloten. 2013 staat voor haar in het teken van de stap naar de nationale top bij de senioren.

Overige genomineerden


Voor de sportstimuleringsprijs 2012 zijn drie jonge sporttalenten genomineerd. Naast Bo van der Werff zijn dat bridgespeelster Magdalena Ticha en schaker Jorden van Foreest.