nieuws

31 jan 2001, 00:12

Groningse klaagt AZG-arts aan voor verlies orgasme

Een patiënte van het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) heeft een anesthesiologe en een chef de clinique van het ziekenhuis aangeklaagd voor het verlies van haar orgasme. Volgens de vrouw is in januari 1997 een fout gemaakt bij het toedienen van een verdovende ruggenprik. Als gevolg van het abuis zou de vrouw geen orgasme meer kunnen beleven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw kreeg de ruggenprik als verdoving tijdens een niersteenverwijdering. Ze vertelde voor het medisch tuchtcollege dat ze tijdens de eerste prik een stroomstoot naar haar geslachtsorganen voelde gaan.
De patiënte maakt zich vooral boos over de afhandeling van de zaak door de verantwoordelijke anesthesiologe en de chef de clinique. Deze kwamen pas in het geweer nadat de vrouw haar klachten met twee andere artsen, een neuroloog en een seksuoloog, had besproken. Ze stelt zich een ,,speelbal’’ tussen de verschillende artsen van het AZG te hebben gevoeld. ,,De kous was voor mij af geweest als direct excuses waren aangeboden en ze mij hadden aangeboden om me verder te helpen’’, stelt de vrouw.
Er is overigens nooit een daadwerkelijk verband tussen de ruggenprik en het orgasmeverlies van de vrouw vastgesteld. Een onafhankelijke arts heeft gesteld dat haar klachten nooit uit de ruggenprik kunnen worden verklaard. Het tuchtcollege verwacht binnen twee maanden een uitspraak te doen.