nieuws

07 dec 2012, 10:10

Groningse kades decor van WinterWelVaart

Nog een week en dan zijn de kades van de Hoge en Lage der Aa het decor van het winterse evenement WinterWelvaart. Drie dagen lang, van 14 tot en met 16 december, liggen de kades bomvol met tientallen historische charterschepen die voor het publiek toegankelijk zijn. Ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum doet mee aan het evenement, dat de rijke, maritieme geschiedenis van Noord-Nederland laat zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens WinterWelVaart liggen verschillende historische charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd. Deze schepen zijn toegankelijk voor het publiek en vormen de locaties voor een uitgebreid muziek- en theaterprogramma. De schippers zijn aanwezig om geïnteresseerden te vertellen over hun leven en de schepen.

Ook op de kades en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt van alles georganiseerd, waaronder een uitgebreide kerstmarkt. Ook is er plek voor kunst, theater en livemuziek. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat ook gratis toegankelijk is, zijn allerlei (kinder)activiteiten. Bovendien is het hier de expositie ‘Nederlanders op de Titanic’ te zien.