nieuws

13 aug 2001, 00:12

Groningse jonge talenten naar Maastricht

Veertien jonge Groningse kunstenaars gaan na de zomervakantie exposeren in Maastricht. Vanaf 1 september hangt en staat hun werk, dat voornamelijk bestaat uit schilderijen, in galerie het Kunsthuis. De tentoonstelling heeft de naam Kunstgreep Groningen en is tot eind oktober te bezoeken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Maastrichtenaar Theo Hübens, eigenaar van de galerie, was na een bezoek aan Groningse kunstenaars zo onder de indruk, dat hij besloot een uitwisseling op te zetten. Hij kwam op dat idee door de tentoonstelling die het Centrum Beeldende Kunsten vorig jaar in de kunsthal in Rotterdam hield, en naar aanleiding van het digitale bestand van kunstenaars van het CBK. Via internet kon hij de voor hem interessante Groningse kunstenaars eenvoudig opsporen.
De veertien kunstenaars zijn Sjoerdtsje de Boer, Arjen Boerstra, Wim Bosch, Sarianne Breuker, Bernard Divendal, Helen van Domselaar, Pieter Duijser, Folkert de Graaf, Linda de Haan, Geert Meyer, Stern Nijland, Annelies Schuls, Annelies Touwen en Johannes de Vries.
Op de websites van de galerie in Maastricht en die van het CBK in Groningen (zie hieronder) is meer informatie te vinden.