nieuws

27 sep 2000, 00:12

Groningse ‘internet-dokter’ lokt bezoekers naar Nederlandse websites

In Groningen heeft zich een ‘internet-dokter’ gevestigd. Het is de eerste internet-specialist van Nederland die zich vooral richt op het vergroten van de bereikbaarheid van websites.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Benjamin Kluter is een van de weinige, en misschien wel de enige internet-specialist in Nederland die zich toelegt op het bedenken van strategieën om meer bezoekers naar websites te lokken. ‘Het rare is dat veel bedrijven enorm veel geld steken in het ontwikkelen van een fraaie website. Maar ze denken er amper over na hoe ze zoveel mogelijk bezoekers naar hun site kunnen lokken. Het lijkt wel alsof daar een taboe op rust in Nederland’, aldus Kluter (36). Hij is jaren werkzaam geweest voor internet-bedrijven in het hele land en is in september voor zichzelf begonnen. ‘Veel mensen ontwikkelen en website die vervolgens door niemand is te vinden’, aldus Kluter. En dat is jammer, want een website is volgens hem een marketing of publiciteitsgereedschap, en dan is het toch de bedoeling dat er zoveel mogelijk bezoekers naar toe komen.
De site van de eerste Nederlandse pull-specialist uit Groningen, wiens bedrijf luister naar de naam Al-Asaad, kunt U vinden op het adres: www.al-asaad.com Mere informatie over het opmerkelijke Groningse it-project is te vinden op de website van it-stad.groningen (www.it-stad.groningen.nl)