nieuws

13 mei 2013, 10:10

‘Groningse dorpen massaal aan de zonnepanelen’

GroenLinks heeft een listig plan bedacht om de zonne-energie in Groningen een flinke stimulans te geven in Groningen. Daarbij worden lokale installateurs ingeschakeld op voorlichtingsbijeenkomsten in dorpshuizen, om uit te leggen hoe aantrekkelijk zonne-energie langzamerhand aan het worden is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Statenfractie van GroenLinks start daartoe deze week samen met haar leden een campagne om zonnepanelen op zoveel mogelijk daken in de provincie Groningen te krijgen.

Afgelopen woensdag kregen alle Groningse leden een nieuwsbrief met daarin de oproep om met het project " Duursoamen" aan de slag te gaan. Met "samen duurzaam" organiseren de leden met hulp van de Statenfractie in hun eigen wijk of dorp een bijeenkomst om buren en kennissen te vertellen over welke stappen je moet nemen om zonnepanelen op je dak te krijgen. Door een lokale installateur, een ervaringsdeskundige en een professional te laten vertellen over de praktische stappen, wordt de stap van interesse naar doen vergemakkelijkt. Dit bleek al een groot succes in Menterwolde en Pekela, waar GroenLinks dit samen met andere partijen organiseerde.


GroenLinks wil hiermee niet iets nieuws neerzetten, maar door de inzet van vele leden een platform creëren voor de kennis die al bestaat. Statenlid Nienke Homan: "Zolang nog niet alle Groningers over zijn gestapt op schone energie, is er nog een wereld te winnen."

Op de bijeenkomsten is iedereen, dus ook van buiten GroenLinks, welkom om praktische kennis te halen maar ook in te brengen. Op de website  

www.duursoamen.nl

kunnen alle Groningers binnenkort lezen waar en met welke buren je over zonnepanelen en woningisolatie kan praten.