nieuws

01 nov 2000, 00:12

Groningse dierenartsen kiezen bijzondere bedrijfsfilosofie

Op zaterdag 4 november houdt dierenkliniek Pennekamp & Steenbergen aan de Vechtstraat in Groningen Open Dag. Deze kliniek houdt er een voor Nederlandse begrippen bijzondere bedrijfsfilosofie op na. Die komt erop neer dat eigenaren van huisdieren de behandeling van hun geliefde huisgenoot van nabij kunnen volgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van 12.00 tot 17.00 uur laten de dierenartsen Pennekamp, Steenbergen en Don de dierenkliniek nieuwe stijl zien aan belangstellenden. De Dierenbescherming en de Dierenambulance zijn aanwezig met een informatiestand.
Dierenkliniek Pennekamp & Steenbergen verhuisde dit voorjaar van de Hereweg naar de Vechtstraat in Groningen. Reden was dat de nieuwe aanpak meer ruimte vereiste. Die nieuwe aanpak breekt met een soort traditie binnen de dierenartspraktijken, dat de eigenaren hun huisdieren afgeven voor behandeling en dan thuis het verloop moeten afwachten. Bij Pennekamp & Steenbergen gaat dat anders: eigenaren kunnen zelf zien wat er met hun huisdier gebeurt. Wie niet zo nodig alles hoeft te zien, maar wel in de buurt wil blijven, kan in speciale wachtkamers in alle rust het resultaat van de operatie of andere behandeling afwachten. Mocht opname noodzakelijk zijn, dan kunnen eigenaren overdag gewoon op bezoek komen. Waar behandeling niet meer mogelijk is en een dier moet inslapen, is er een speciale kamer ingericht om afscheid te nemen.
Belangstelling van collega’s Er is dus veel meer oog voor de eigenaren, in plaats van dat alle aandacht uitsluitend gericht is op het welzijn van de dieren. Deze methode doet volgens de drie betrokken dierenartsen meer recht aan de belangrijke rol die huisdieren spelen in het leven van hun eigenaren. Bijna alle eigenaren vinden het vervelend dat ze niet in de buurt kunnen blijven als hun huisdier een behandeling ondergaat. Dat ondervinden dierenartsen in heel Nederland. De gekozen aanpak en inrichting van Pennekamp, Steenbergen en Don is nieuw voor Nederland en kan daarom rekenen op warme belangstelling van collega’s.