nieuws

08 jun 2000, 00:12

Groningse daklozen krijgen eigen scherm voor Euro 2000

De Stichting Huis voor Groningse Dak- en Thuislozen installeert tijdens Euro 2000 in het Ommelanderhuis aan de Schoolstraat, één van de grootste opvangcentra van de stad, een kolossaal videoscherm zodat de noordelijke dak- en thuislozen de wedstrijden van het Nederlandse elftal ook in stijl kunnen aanschouwen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de meeste openbare gelegenheden waar de zwervers de wedstrijden zouden kunnen zien als cafés of andere uitgaanscentra worden ze vanwege hun opruiende gedrag of hun onverzorgde uiterlijk niet toegelaten. Het scherm, dat tussen de zes- en zevenduizend gulden kost, wordt bekostigd door subsidies en sponsoring.
De organisatie kampt echter nog met een tekort van ruim tweeduizend gulden nadat de Koninklijke Horeca Nederland weigerde het project deels te bekostigen, zoals de Stichting Huis voor Dak- en Thuislozen wel had gehoopt. ‘Ze hebben er zelf baat bij als ze op deze manier de daklozen uit hun cafés kunnen houden’, stelt een woordvoerder van de daklozenstichting. Horeca Nederland kan zich echter niet in die redenering vinden. ‘Wij zijn een werkgeversorganisatie, geen charitatieve instelling’, aldus de Groningse voorzitter D. Jager.