nieuws

01 mrt 2014, 11:11

Groningse CDA lijsttrekker: “Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) slaat plank mis”

Groningse CDA lijsttrekker: “Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) slaat plank mis”

Lijsttrekker Anne Kuik van het CDA in de stad Groningen vindt het een volstrekte miskleun van PvdA-lijsttrekker Roeland van der Schaaf dat deze pleit voor het beboeten van huiseigenaren bij leegstand

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Roeland van der Schaaf van de PvdA wil een boete instellen voor leegstand. De partij wil vastgoedeigenaren verplichten om iets te doen aan de leegstand van hun panden. De boete kan dienen als stok om de vastgoedeigenaren mee te slaan, aldus de voorman van de PvdA.

 

CDA lijsttrekker Anne Kuik is verbijsterd. “De PvdA slaat hier de plank volledig mis door met een boete als instrument te komen. Pandeigenaren die hun pand niet verhuurd krijgen nog een tweede keer straffen, wie bedenkt zoiets? Alsof pandeigenaren er niet alles aan gelegen is om hun pand weer verhuurd te krijgen?”

 

De CDA lijsttrekker beaamt dat er behoefte is aan goede studentenhuisvesting. “We moeten samen met pandeigenaren proberen te komen tot een goede oplossing die voor alle partijen een meerwaarde heeft. Het zoeken van een stok om mee te slaan is een vorm van politiek die volgens Kuik zijn beste tijd gehad heeft. “De gemeente zou bij langdurige leegstand juist een verbindende rol moeten spelen.”