nieuws

13 okt 2000, 00:12

Groningse bewegende verkeersdrempels zijn echte klapper

Unieke opklapbare verkeersdrempels in het Noord-Groningse Uithuizermeeden, die sinds een half jaar worden getest, zijn een groot succes. Het aantal snelheidsovertredingen op de betreffende weg is razendsnel afgenomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verkeersdrempels in Uithuizermeeden blijken een ongekend remmend effect te hebben op snelheidsovertreders, zo meldt vanmiddag Radio Noord. Het gaat om beweegbare verkeersdrempels die alleen omhoog komen wanneer mensen te hard rijden. Dat zorgt voor een indrukwekkende klap voor mensen die er te hard over rijden.
Voordat de landelijk unieke proef van start ging, bedroeg het aantal overtredingen tachtig procent. Dat is inmiddels, aldus de uitvinder van de drempels voor Radio Noord, teruggebracht tot 17 procent. De drempel voldoet daarmee ten zeerste aan zijn verwachtingen. De afgelopen week zijn de drempels echter beschadigd door vier vrachtwagenchauffeurs die schoon genoeg hebben van de hobbel. Maar het viertal is tegen de lamp gelopen. De schade aan de drempels kan worden verholpen, waarna de proef kan worden voortgezet.