nieuws

14 nov 2000, 00:12

Groningse bedrijven: brug over Eems niet interessant

Het Groningse bedrijfsleven is nauwelijks geïnteresseerd in de aanleg van een brug over de Eems van Groningen naar Duitsland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Plannen voor zo’n brug tussen Delfzijl en het Duitse Emden werden begin dit jaar gepresenteerd. Volgens de initiatiefnemers zou de 4,5 kilometer lange brug zeer gunstige effecten hebben voor de werkgelegenheid in zowel de noord-Nederlandse grensregio als in de aangrenzende Duitse regio. De brug zou minstens 750 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.
Volgens de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) zijn er momenteel echter belangrijke zaken op het gebied van de infrastructuur die interessant zijn voor het noordelijke bedrijfsleven. ‘De brug over de Eems heeft voor het bedrijfsleven in het noorden geen prioriteit’, aldus directeur F. Migchelbrink van de NOM. Volgens hem is de kans dat de brug gebouwd gaat worden niet erg groot, gezien het gebrek aan belangstelling bij het bedrijfsleven. ‘Als het bedrijfsleven er weinig belang bij heeft, dan worden de argumenten van mensen die op grond van milieu-overwegingen tegen de brug zijn alleen maar sterker’, aldus Migchelbrink.