nieuws

10 dec 2012, 16:04

Groningse band Elle Alpha brengt eerste officiële single ‘Fighter’

De Groningse band Elle Alpha - POPGroningenTalentAward2012- brengt donderdag 20 december haar eerste officiële single ‘Fighter’ uit.
De Groningse band Elle Alpha - POPGroningenTalentAward2012- brengt donderdag 20 december haar eerste officiële single ‘Fighter’ uit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De cd met daarop de titeltrack ‘Fighter’ en een band versie van de eerder akoestisch uitgebrachte ballad ‘Isolation Peak’, is vanaf deze datum fysiek te koop bij platenzaken Plato Groningen en Jongens van Hemmes en online via o.a. iTunes. De aftrap van de nieuwe single wordt gevierd met een releaseshow in Simplon op 20 december. Hier zal ook de bijbehorende videoclip in première gaan.

Elle Alpha is het alter ego van zangeres Ella Stoffers en haar vierkoppige band uit Groningen. Sinds 2010 is Elle Alpha aan een opmars bezig om de muziekwereld te veroveren. De band heeft veel shows gespeeld met name op de noordelijke poppodia en festivals (o.a. Vera, Simplon, Oosterpoort, Noorderzon, Grunnsonic, Bevrijdingsfestival Groningen), maar ook in het westen des lands. Afgelopen jaar heeft Elle Alpha haar debuut-EP ‘Start This Game’ digitaal uitgebracht, en werd zij door een vakkundige jury verkozen tot winnaar van de POPgroningen Talent Award 2012.


De afgelopen maanden heeft de band hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de release van hun eerste officiële single. Via crowdfunding website Voordekunst.nl haalde de band in korte tijd €1750,- op voor de opnames, persing, artwork en een videoclip. Elle Alpha wil met de show in Simplon haar fans en donateurs bedanken en de release samen met hen vieren.
 

De cd is opgenomen met de Groningse producers Erik Hulshof, Klaas Pot en Taco Veltman, en gemastered door topmasteraar Darius van Helfteren. De single en de videoclip zijn onderdeel van een groter plan en vormen een belangrijke stap op de weg naar de top. Ze fungeren als middel om Elle Alpha voor te stellen aan de professionals in de muziekindustrie, en een groter publiek te bereiken. Hiertoe krijgt de band in januari de kans; Elle Alpha is geboekt voor meerdere shows tijdens het showcasefestival Eurosonic Noorderslag.


De media over Elle Alpha:
'Elle Alpha zuigt het publiek vanaf het begin van de set in een show, die wordt gedomineerd door zangeres Ella Stoffers. Samen met een sterke band is dit toch wel pop/rock dat zeker 3FM waardig is. - POPGroningen
'Een kleine vrouw met een grote stem, die ze tijdens de twintig minuten durende set in alle opzichten etaleert.' - 3voor12groningen


Speeldata:


2 december – Electric Buffet – Boelies Pub, Winschoten
15 december – WinterWelVaart - Groningen
20 december – Single Release @ Simplon, Groningen
10, 11, 12 januari 2013 – EuroSonic – Groningen
8 augustus 2013 – Melkweg – Amsterdam