nieuws

25 apr 2001, 00:12

Groningse Band Diep Triest weggestuurd: ‘niet triest genoeg’

De Groningse band Diep Triest is gisteren weggestuurd bij een optreden in Den Haag. Volgens de organisatie van de bijeenkomst was de muziek niet triest genoeg!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om de sfeer bij de kaderbijeenkomst van de bondsleden van de FNV CNV en CFO gezondheidszorg wat luister bij te zetten, werd de band Diep Triest uitgenodigd. De Groninger Smartlappen band treed vaker op bij stakingsbijeenkomsten. En weet dan het saamhorigheidsgevoel een positieve impuls te geven.
Dat was ook gisteren de bedoeling in het Congresgebouw in Den Haag. Waar de voorbereidingen getroffen werden voor een actie als niet na 2 Mei 2001 door de werkgevers aan de eisen van de vakbonden voldaan zal zijn. Na de eerste spreker zette de band vrolijk het liedje Brandend Zand in. De stemming zat er direct al goed in. Bij het tweede nummer, het Land van Maas en Waal, waren de voeten van de aanwezigen al behoorlijk van de vloer. Echter, halverwege het nummer, kwam er een boos bondslid briesend het podium opgestormd. "Stop met deze kolder". Riep hij. "Dit is een serieuze bijeenkomst waar we het willen hebben over onze eisen. En dit vrolijke gedoe is volslagen ongepast".
Een boegeroep rees op uit de zaal, maar de man had zijn doel bereikt. Voor het organiserend comité was de lol er al af. De band keerde na anderhalf nummer weer terug richting Groningen.