nieuws

17 feb 2014, 12:12

Groningse (77) door vier personen met listige truc beroofd van sieraden

Een 77-jarige Groningse is zondagmiddag door vier personen aan de Van Royenlaan met een listige truc  beroofd van haar sieraden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrouw uit Groningen werd aangesproken door vier personen in een kleine grijze auto. Ze spraken met een buitenlands accent en vroegen de weg naar het ziekenhuis. Voordat de vrouw het goed en wel in de gaten had werd ze bij haar handen gepakt en kreeg ze een aantal sieraden in haar hand gedrukt.

 

 

Een getuige zag dit en riep tegen de vrouw dat ze op moest passen. De vier personen reden toen snel weg. In de auto zaten twee mannen en twee vrouwen. Thuis gekomen bemerkte de vrouw dat ze haar gouden armband en horloge kwijt was. De ‘gouden’ sieraden die ze gekregen had waren nepsieraden.

 

 

Vorig jaar zijn op deze wijze in heel noord Nederland meerdere oudere mensen beroofd van hun gouden sieraden. De dieven opereren bijna altijd op dezelfde manier en kiezen heel gericht oudere mensen uit die op straat lopen. Meestal zijn het vrouwen van Oost Europese afkomst. Ze vragen naar de weg of een ziekenhuis en bieden dan als dank ‘gouden’ sieraden aan. Dit doen ze op een opdringerige manier en daarbij ontfutselen ze op een snelle manier de mensen hun echte gouden sieraden. De ‘gouden’ sieraden die ze weggeven zijn nep.