nieuws

26 sep 2000, 00:12

Groningse 3D animatiefilm te zien op Interneteditiefilmfestival

De 3D computeranimatiefilm The Joust van het Groninger collectief Happy Ship is opgenomen in het programma van het Nederlands Film Festival 2000.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

The Joust wordt zaterdag 23-9, maandag 25-9 en woensdag 27-9 vertoont in de categorie Korte Film. The Joust, het debuut van de Happy Ship regisseurs Harry Arling en Bastiaan Hooimeijer, heeft deelgenomen aan een aantal prestigieuze internationale festivals voor nieuwe media, waaronder het Vancouver Effects & Animation Festival in Canada, Animago 2000 in Duitsland en het Prix Ars Electronica 2000 in Oostenrijk en is nu dan ook te zien in Utrecht.
The Joust is in plaats van het gebruikelijke kop-staart verhaal, veel meer een korte, intrigerende situatie omschrijving. De titel, the Joust, een engelse term voor het steekspel, de tweekamp, doet veel vermoeden. Maar wat is de prijs waarvoor zij strijden …?? De verdere invulling hiervan wordt echter grotendeels overgelaten aan de verbeelding van de kijker. De interpretatie van de festivalkrant:“ Futuristische en symbolische 3-D animatiefilm. In een MadMax-achtige toekomst zwerven twee gangsters door de woestijn. Ze beroven iemand en laten hem achter op de eindeloze vlakte.” The Joust van Happy Ship is de komende week nog in realvideo te bekijken op www.filmfestival.nl, de eerste interneteditie van het Nederlands Film Festival. (Voor meer dagelijks IT nieuws uit Groningen: kijk op op de site: www.it-stad.groningen.nl Of aan te klikken via de banner op onze voorpagina)