nieuws

18 feb 2001, 00:12

Groningse (35) niet gelukkig met prijs ‘ beste vrouwelijke ondernemer van Nederland’

De Groningse Janita Toren (35) is uitgeroepen tot de beste vrouwelijke ondernemer van Nederland. Daar is ze wel blij mee, maar ze heeft er toch ook gemengde gevoelens over.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 35-jarige Groningse Janita Toren is een van de beste vrouwelijke ondernemers van Nederland. Althans volgens de Stichting Vrouwelijk Entrepreneurs die haar tot winnaar uitriep van de ‘Entre Prix 2000’.
Deze ‘Entre Prix 2000’ is een prijs die de Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs eens in de vijf jaar toekent. Ze kreeg de onderscheiding voor haar activiteiten voor haar bedrijf Uniglas in Groningen, een landelijke meldkamer voor gecoördineerd glasherstel. Mevrouw Toren krijgt deze week aandacht in het landelijke zakenblad Bizz. Daarin zegt ze dat het haar niet zo heel veel doet dat ze een prijs heeft gewonnen speciaal voor vrouwelijke ondernemers. ‘Ik ben niet zo’n man-vrouw screener. Vrouwen hebben in Nederland veel kansen. Net zo lief had ik een prijs gewonnen voor ondernemers in het algemeen’. Toch neemt ze de prijs graag aan, ze beschouwt hem wel als een mooie opsteker.
Wie weet komt dat ook nog eens zover, want ze heeft nog ambities genoeg. ‘Mijn lat ligt hoog’, zo zegt ze in Bizz. Tot de opdrachtgevers van Uniglas behoren verzekeraars, woningcorporaties, politie en gemeenten.