nieuws

29 jun 2009, 09:09

Gronings team wint ZIBB Student Challenge

Op 22 en 23 juni 2009 is er tijdens de ZIBB Student Challenge (www.zibbstudentchallenge.nl) in de Randstad gestreden door 11 teams van vier ambitieuze studenten, Young Professionals of jonge ondernemers. Tijdens deze twee dagen dienden zij te bewijzen hoe ondernemend zij zijn. Dit gebeurde aan de hand van meerdere cases op het gebied van sales, lobbyen, analytisch denken en strategische marketing. Het winnende team was afkomstig uit Groningen en is tijdens de Business Fair in Rotterdam gepresenteerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanuit het Noorden was er slechts één deelnemend team. Medewerkers van de Maxwell Group (Tim Velthuis, Peter van Meersbergen, Eelco Bakker) en DBH Nederland (Arjen Deenen) zijn de strijd aangegaan en met de overwinning aan de haal gegaan. Tijdens de sales case kreeg het team Café Cloos in Den Haag toegewezen waar zij door middel van fooien en ludieke acties zoveel mogelijk omzet moesten genereren voor het goede doel, Child at Venture (www.childatventure.org).

Na de overwinning in deze case bleken zij ook het beste idee te hebben voor het opzetten en uitvoeren van een incubator in Rotterdam die gericht is op duurzaam ondernemen. Bij alle cases diende er in een kort tijdsbestek een solide plan met pitch te worden neergezet voor de deskundige jury. Nadat er ook op het Microsoft hoofdkantoor en tijdens de lobby case punten zijn verzameld, was het Maxwell Group/DBH Nederland team verzekerd van de overwinning.