nieuws

30 okt 2001, 00:12

Gronings koor werkt samen met Andrea Boccelli en Alessandro Safina

Een Gronings koor gaat samenwerken met de wereldberoemde Italiaanse zanger Andrea Boccelli en met de andere wereldberoemde Italiaanse solist Safina.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een projectkoor, waar nog zangers voor gezocht worden. De uitvoering is pas in februari, dus iedereen heeft tijd om zich aan te melden en te oefenen. Wij ontvingen van de organisatie de volgende tekst per email:
Voor liefhebbers van muziek van Boccelli en Safina is dit een uitdagend project. Vivo per lei, Con te partiro, La Luna…… Allemaal inmiddels bekende en heerlijke muziek van Italiaanse afkomst. Nu kunt u er zelf aan meedoen! Hans van der Weyde arrangeerde 8 nummers van Boccelli en Safina voor koor. Met behulp van oefen-cd’s en een aantal repetities kunt u uw partij instuderen.
De repetities starten binnenkort en zijn dan elke dinsdagavond van 21.30 tot 22.45 in Het Tehuis in Groningen. In januari en februari zijn er een aantal extra repetities gepland met de solisten en met het combo. De solisten zijn Louise Werner en Rudolf Ruivenkamp. Zij treden op in concertzalen over de hele wereld. Wij zijn dan ook blij en trots dat deze geweldige sopraan en tenor hun medewerking aan ons project willen verlenen. Het combo bestaat uit slagwerk, bas, gitaar, piano en toetsen. Dit combo is gespecialiseerd in het begeleiden van koren. Vorig jaar wonnen ze samen met het toen door hun begeleide koor de hoofdprijs op een concert in Alkmaar. Hans van der Weyde geeft piano en zangles, arrangeert, componeert, verzorgt cd-opnamen en dirigeert verschillende koren, waaronder het Noord Nederlands Opera-en Operettekoor in Groningen. Het NNOOK organiseert dit project. Zelf houdt het NNOOK zich met name bezig met de uitvoering van Opera muziek. De link met Italiaanse muziek van nu is daarmee duidelijk gelegd. Als u mee wilt zingen in het concert van 27 februari in de Oosterpoort in Groningen dan kunt u zich opgeven bij Wies Visser. Zij is voorzitter van het NNOOK. Haar tel.nummer is 050-5712784 of 0615.621349 We beginnen 6 november!!