nieuws

30 aug 2001, 00:12

Gronings IT-bedrijf wil verweesde Newconomy-website redden

Een Gronings internetbedrijf heeft Newconomy aangeboden de verweesde website van het bedrijf te onderhouden. Sinds vorige week is de internetsite van de door tegenslag geplaagde internetonderneming namelijk gesloten omdat, zoals het fraai werd geformuleerd, ‘aanpassing van de internetpagina’s op korte termijn onmogelijk bleek’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

TTY Internet Solutions heeft nu aangeboden om de website voor een symbolische bedrag te vernieuwen. De factuur zal gelijk zijn aan de koers van een aandeel Newconomy; 0,09 euro. TTY-medeoprichter Maarten Beucker Andreae vindt niet dat het voorstel een valse trap na is richting een gevallen collega. ‘’Nee hoor, zo is het zeker niet bedoeld. We zien Newconomy zelfs als een bedrijf met kansen. De markt is gezond en het investeringsklimaat zal ondanks de rake klappen die nu vallen wel weer aantrekken.’’
Newconomy heeft overigens uiterst vriendelijk gereageerd op het voorstel, maar wees het af. Het bedrijf laat zich niet kennen. ‘’De site wordt momenteel niet verbeterd, omdat die op dit moment geen prioriteit heeft’’, kreeg de Groninger te horen.