nieuws

09 okt 2000, 00:12

Gronings internetbedrijf opent vestiging in Amsterdam

Een verhaal als uit een jongensboek: twee jonge Groningers beginnen een Internetbedrijfje met nul werknemers. Binnen twee jaar groeit dat uit toit een internetbedrijf dat hoort tot de top-tien van Nederland. Deze maand heeft dat bedrijf –The Missing Link – een filiaal geopend in Amsterdam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee Groningse ondernemers heten René Schoenmakers (30) en Klaas Oost. Zij begonnen in maart 1999 met het internetbedrijf The Missing Link. Sindsdien is het snel gegaan met dat bedrijf, op het tomeloze af.
Momenteel is The Missing Link, - dat samen met The Factor.e tot de grootste, in Groningen opgerichte, internetbedrijven behoort - gevestigd in de St. Jansstraat. Er is in heel Nederland grote vraag naar websites en databases voor het beheer en onderhoud van die sites. The Missing Link kan maar amper aan die vraag voldoen: in Groningen werken inmiddels ruim meer dan 65 mensen. Tot de opdrachtgevers van The Missing Link behoren onder meer bedrijven als ING, KPN, Yellow, Planet Internet, de voetbalclub Vitesse of de Waddenvereniging. Dat een Gronings bedrijf een vestiging opent in Amsterdam is opmerkelijk: meestal zijn het hoofdkantoren uit de Randstad die een bijkantoor openen in het noorden. In dit geval is het dus andersom.