nieuws

05 jun 2001, 00:12

Gronings financieel wonderkind voor miljoenen in de schuld bij CVB-bank

Een financieel wonderkind uit Groningen blijkt toch iets minder talentrijk dan gedacht. Het gaat om Marchel Zwarts, die zich in enkele jaren ontpopte als redder van de CVB-banken in Groningen en als suikeroom van FC Groningen. De man blijkt een miljoenen-schuld te hebben, zo melden vanmorgen zowel Groninger Dagblad Stad als vanmiddag Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marchel Zwarts kreeg grote bekendheid in het Noorden omdat hij er ogenschijnlijk in slaagde om de verlieslijdende CVB-banken te redden. Deze bank heeft vestigingen aan de Verlengde Hereweg, de Korreweg en in de Oude Ebbingestraat. Zwarts slaagde er ogenschijnlijk in om die banken weer winstgevend te maken en om zelf in sneltreinvaart miljonair te worden. Maar nu lijkt het te zijn gegaan om veel uiterlijk vertoon want een woordvoerder van het Hoofdkantoor van de CVB-bank in Den Bosch meldt nu dat de samenwerking met Zwarts met onmiddellijke ingang is verbroken. Zwarts was op een soort franchise-basis directeur van de Groningse CVB banken. Volgens woordvoerder Balkt van de CVB-bank in Den Bosch mag Zwarts, die ook het merk ‘Finance For You’ voert, niet langer met merk ‘CVB-bank voeren.
Ze wilde niet bevestigen dat Zwarts een miljoenenschuld heeft aan de CVB – bank. ‘Inhoudelijk kunnen wij daar niet op in gaan’, zo zei ze. Zwarts had ook bekendheid gekregen als de man die de sopits van FC Groningen, Dejan Curovic, naar Groningen haalde. Ook was hij de grootste sponsor van het Eurovoetbaltoernooi. Maar dit jaar kwam hij zijn subsidie-toezeggingen niet na. Overigens is er op internet inmiddels een parodie op Zwarts te vinden op het adres: www.marsjel.nl