nieuws

09 aug 2000, 00:12

Gronings college eist opheldering van KNVB over uitspraken Van Rhee

Loco-burgemeester K. Schuiling van Groningen heeft namens het College een brief op poten naar de KNVB gestuurd om opheldering te vragen over uitspraken van competitieleider W. van Rhee. Dat meldt het Groninger Dagblad Stad vandaag. De KNVB-man legde de schuld van het afgelasten van de wedstrijd FC Groningen-Ajax, die vanavond zou worden gespeeld, bij de Groningse club en het gemeentebestuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Loco-burgemeester Schuiling verbood vorige week de oefenwedstrijd omdat hij het onaanvaardbaar vond om voor een oefenwedstrijd een grote politiemacht op de been te brengen. Door de mogelijke komst van tientallen Ajax-aanhangers met een stadionverbod zouden er 150 agenten op de been moeten worden gebracht om de wedstrijd in goede banen te leiden. FC Groningen toonde begrip voor de beslissing en speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Deportivo Alavés.
Schuiling wil graag weten of Van Rhee met zijn uitspraken het officiële KNVB-standpunt vertegenwoordigt. De competitieleider stelde vorige week in een reactie dat FC Groningen ‘de schlemiel van de competitie’ dreigde te worden. ‘Als dit zo doorgaat, kunnen ze in Groningen de tent wel sluiten’, reageerde Van Rhee op de beslissing van Schuiling. ‘Je gaat niet opeens een duel schrappen als er een beetje spanning op komt te staan. Je weet van tevoren dat er bij Ajax meer publiek komt dan bij FC Groningen-RBC.’ De loco-burgemeester stelt dat Van Rhee uitspraken doet zonder de achtergronden van het besluit te kennen.