nieuws

17 aug 2001, 00:12

Gronings chirurg verwijdert per abuis deel van gezonde vrouwenborst

Een chirurg van het Sint Lucasziekenhuis in het Groningse Winschoten heeft per abuis een deel van een gezonde vrouwenborst verwijderd. De vrouw heeft een klacht ingediend bij het medisch tuchtcollege in Zwolle.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

L. Mellema uit het Groningse Nieuw-Scheemda kwam 18 februari naar het ziekenhuis voor onderzoek aan haar linkerborst. Toen ze uit narcose bijkwam, bleek de chirurg een deel van haar borst en haar okselklieren te hebben verwijderd. De 52-jarige vrouw zegt verschillende malen, tot in de operatiekamer, te hebben gemeld dat ze alleen maar voor een punctie kwam.
De chirurg gaf na de operatie toe dat hij fout zat. ,,Hij zei dat hij mijn papieren niet kon vinden. Het lijkt me dat je dan niet zomaar het mes in iemand zet’’, zegt Mellema verbouwereerd. Doordat haar okselklieren zijn verwijderd, kan zij haar linkerarm nog niet goed bewegen en is die voortaan extra gevoelig voor infecties. Binnenkort gaat ze weer naar het ziekenhuis voor een borstreconstructie. ,,Want die ziet er nu echt niet uit’’, aldus Mellema.