nieuws

21 okt 2000, 00:12

Groningers rekenen af met imago van ‘stugge Noorderling’

Groningers staan niet meer bekend als stugge Noorderlingen. Dat is de hoofdconclusie van een onderzoek waarvan de resultaten pas vanmiddag bekend gemaakt zullen worden in het Provinciehuis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat Groningers in de rest van Nederland niet meer bekend staan als ‘stug’ is gebleken uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat onderzoek werd door de RIUG in april uitgevoerd, om de effecten te meten van de campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’. Die campagne loopt al zo’n jaar of tien en werd vorig jaar nieuw leven in geblazen. In het verleden werd die campagne landelijk zeer bekend vanwege de sonore en donkere stem van oud Commissaris der Koningin Henk Vonhoff. Sindsdien is het Commissaris Alders die – met iets minder zware stem – de wereld duidelijk maakt dat Groningers niet zo stug zijn als men denkt.
Vanaf de start van de campagne zijn er herhaaldelijk metingen verricht om te kijken wat het resultaat was van de miljoenen-verslindende campagne. Professor dr. Piet Pellenbarg maakt vanmiddag tijdens de persconferentie bekend dat de resultaten in die zin gunstig zijn dat Groningen definitief heeft afgerekend met het imago van stugheid.