nieuws

05 mrt 2014, 17:05

Groningers in Opstand vrijdag door hele provincie in actie

Groningers in Opstand vrijdag door hele provincie in actie

Door de hele provincie Groningen worden vrijdag 7 maart acties georganiseerd. Verschillende Groningers proberen op deze manier aandacht te vragen voor het welzijn, de veiligheid en werkgelegenheid in het noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Blokkades in Delfzijl


Gerda Huisman en Ingrid Oosterwold organiseren vanaf 15.00 uur onder de naam Actiegroep I&G verschillende blokkades in Delfzijl. Verzamelen om 14.00 uur in Café-Slijterij ‘Stad en Lande’ aan de Oude Schans 36. Parkeren kan op de Damsterkade. De locaties van de blokkades zullen bekend worden gemaakt op Facebookevenement van Actiegroep I&G.
Meer informatie:  http://www.groningeropstand.nl/grunneger-wichter-op-de-barricades/

 

Langzaam-aan-actie A7 – Julianaplein

 


Lia van der Velde uit Tolbert beklimt ook de barricades. Ze organiseert een langzaam-aan-actie die tegen 15.00 uur stapvoets vertrekt vanaf het Transferium in Hoogkerk over de A7 richting het Julianaplein. Vervolgens via de A28 richting Assen en bij Haren eraf en stapvoets terug richting Hoogkerk. Verzamelen om 14.00 uur bij het Transferium in Hoogkerk.
Meer informatie:  http://www.groningeropstand.nl/lia-uit-tolbert-gaat-voorop/

 

Grens Bad Nieuweschans gaat op slot


Roelof van der Vlag zal met verschillende trucks – waarvan één 18,5 meter lang is – de grensovergang bij Bad Nieuweschans vanaf 15.00 uur voor minstens één uur blokkeren. Verzamelen om 12.00 uur op het Industrieterrein in Winschoten aan de Kartonbaan naast de Intratuin en Cordial. Tegen 14.30 uur stapvoets vertrekken naar Bad Nieuweschans. Alle automobilisten die noodgedwongen verplicht stil moeten staan krijgen een bak dampende koffie op zijn kosten aangeboden.
Meer informatie:  http://www.groningeropstand.nl/roelof-gooit-7-maart-de-grens-dicht/

De vluchtstroken bij alle acties blijven beschikbaar voor de hulpdiensten. De acties zijn vreedzaam en bedoeld om een daad te stellen.