nieuws

14 jul 2001, 00:12

Groningers hardlopers nemen het op tegen stoomtrein in Stadskanaal

Op zaterdag 15 september 2001 vindt de 4e editie plaats van Race The Train, de hardloopwedstrijd tegen de stoomtrein. Sinds 1998 is Race The Train een vast onderdeel van de S.T.A.R.-Dagen van Museumspoorlijn S.T.A.R. te Stadskanaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Atleten uit geheel Nederland, en ook uit het buitenland nemen het dan op tegen stoomloc "Anna". Slechts een klein deel der lopers zal vóór de stoomtrein eindigen.... de rest zal de hete adem van de locomotief snel voelen. Maar één troost... de supporters in de trein zullen de deelnemers enthousiast aanmoedigen!. Race The Train is dit jaar zowel (open)wedstrijdloop als trimloop! De organisatie van Race The Train is in handen van Museumspoorlijn S.T.A.R. en Runners Stadskanaa
Voor de supporters, familie, bekenden en overige belangstellenden is het vanuit de rijtuigen een prachtig gezicht om de lopers te volgen. Omdat het aantal plaatsen beperkt is wordt aangeraden om bij voorinschrijving reeds één of meerdere plaatsen te reserveren.
Er kan gestart worden in de volgende wedstrijdcategoriën: mannen senioren, M40 en M50+, vrouwen senioren, V35+. Per wedstrijdcategorie zijn de volgende geldprijzen beschikbaar: 1e prijs (altijd) f. 100,- 2e prijs (bij min. 4 deelnemers) f. 50,- 3e prijs (bij min. 6 deelnemers) f. 25,- Inschrijven De inschrijving voor Race The Train is nu reeds gestart. Men kan zich inschrijven van maandag t/m vrijdag tussen 9 en 12 uur op het S.T.A.R.-station te Stadskanaal en bij De Jonge Sport te Stadskanaal. Nieuw is dat men zich nu ook via de internetsite van de Museumspoorlijn S.T.A.R: www.stadskanaalrail.nl kan inschrijven. Meer informatie is te verkrijgen via internet (www.stadskanaalrail.nl) en bij het station van Museumspoorlijn S.T.A.R., tel: 0599-651890, Stationsstraat 3 te Stadskanaal.