nieuws

13 okt 2000, 00:12

Groningers gaan zelf eigen computer bouwen

Groningers gaan zelf een eigen computer bouwen. Het zijn dan ook gene gewone Groningers, maar leden van de Hobby Computer Club. Die meldt ons via een persbericht het volgende:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De komende 3 maanden gaan we bij de afdeling Groningen van de HCC zelf een computer bouwen. De deelnemers aan deze workshop zullen zelf de schroevendraaier hanteren. De deelnemers zullen begeleid worden door 2 mensen die zo'n zelfde workshop reeds eerder gehouden hebben. De andere aanwezigen kunnen voor hun zelfbouwvragen terecht bij andere HCC'ers die ervaring hebben met zelfbouw.
Alle onderwerpen die een zelfbouwer tegenkomt, zullen aan bod komen. In de eerste sessie van woensdag avond 18 oktober zullen onderdelen samengebouwd worden tot een werkende computer. In volgende sessies zal een operating systeem geinstalleerd worden, zal een upgrade uitgevoerd worden en zullen specifieke drivers geinstalleerd worden. Voor de goede orde: de workshop is reeds helemaal volgeboekt. Toeschouwers en belangstellenden zijn zoals altijd welkom. Bijeenkomsten van de HCC afdeling Groningen vinden plaats op de derde woensdag van de maand om 20:00 in het Treslinghuis, Klaprooslaan 120 te Groningen. Ze zijn vrij toegankelijk. Voor meer informatie kunt u surfen naar http://www.groningen.hccnet.nl’