nieuws

28 dec 2000, 00:12

Groninger Studentenbond gaat op milieuvriendelijke tour

De Groninger Studentenbond (GSb) gaat zich ook hard maken voor het milieu op de hanzehogeschool en de universiteit. Dit is het gevolg van een fusie met het Studenten Milieu Overleg Groningen (SMOG).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het SMOG werd tien jaar opgericht door studenten die tegen het gebruik van plastic koffiebekertjes op de universiteit en de hogeschool waren. Dit protest haalde nagenoeg niets uit, maar het SMOG bleef bestaan.
De laatste jaren zag de SMOG erop toe dat de universiteit het zogenaamde Copernicus handvest naleefde. Dit verdrag verplicht de RuG ertoe om zoveel mogelijk milieuvriendelijke maatregelen te nemen en om in het onderwijsprogramma aandacht te schenken aan duurzaamheid.
Ook deed de SMOG veel onderzoek naar milieuvriendelijke papiersoorten. De drukker van de RuG maakt volgens de organisatie regelmatig gebruik van de kennis die hierdoor vergaard is. Het SMOG kende de afgelopen jaren een moeizaam bestaan. Door een afnemend milieubewustzijn liep het aantal vrijwilligers en activiteiten flink terug.