nieuws

26 mrt 2013, 10:10

Groninger schiet met vuurwapen tijdens ruzie

Een 28-jarige man uit Hoogezand is door de politie aangehouden nadat hij tijdens een ruzie drie keer heeft geschoten op een eveneens 28-jarige plaatsgenoot.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft maandagmiddag 25 maart op Hoofdweg bij Scharmer een 28-jarige automobilist uit Hoogezand en zijn drie inzittenden aangehouden. De 28-jarige heeft mogelijk bij een ruzie geschoten.
De 28-jarige bestuurder was eerder die middag betrokken bij een ruzie op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man sloeg een 28-jarige plaatsgenoot en schoot met vermoedelijk een vuurwapen een aantal keren al dan niet gericht op hem.


Voorbijgangers waarschuwden de politie direct via 1-1-2. Daarbij werd een goed signalement van de schutter en zijn voertuig doorgegeven. Op de Hoofdweg bij Scharmer zagen agenten de betreffende auto rijden.

De bestuurder kreeg een stopteken, waarna hij werd aangehouden. Ook zijn drie passagiers werden aangehouden. Het trio mocht na het afleggen van een verklaring in de loop van de avond het politiebureau weer verlaten.

De 28-jarige verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Zijn leeftijdsgenoot, met wie hij ruzie had, deed aangifte.