nieuws

23 jan 2001, 00:12

Groninger politie trotseert loslopende hangbuikzwijntjes

Gewapend met een visnet en een vangstok hebben twee Groninger agenten maandagmiddag in de gemeente Marum twee varkentjes kunnen aanhouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verscheidene buurtbewoners hadden melding gemaakt van de roze hangbuikzwijntjes, die gezamenlijk de openbare weg onveilig maakten. Tijdens de arrestatie sneuvelde het visnet, dat privé-eigendom was van één van de dienders. Nadat de agenten het mannetje en het vrouwtje te pakken hadden gekregen, werden zij – bij gebrek aan een veewagen - in de achterbak van de auto meegenomen naar een gemeentelijke schutstal.
De politie kon zelfs na enige naspeuringen de identiteit van de beestjes niet vaststellen en heeft ze aan de gemeente Marum in bewaring gegeven. De gemeente plaatst nog deze week een advertentie in een aantal lokale media, waarin ze de eigenaar oproept zich te melden. Mocht dit binnen een aantal dagen niet gebeuren, zal het gemeentebestuur over het verdere lot van de boefjes moeten besluiten. De dieren vertonen geen specifieke uiterlijke kenmerken, behalve ,,een roze kleur en een krulstaart’’, aldus een woordvoerder.