nieuws

21 jan 2001, 00:12

Groninger politie slingert verkeersovertreders eerder op de bon

De Groninger politie gaat verkeersovertreders harder aanpakken. Aanleiding is de onverwachte toename van het aantal verkeersslachtoffers in 2000.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er komt een speciaal verkeersteam bij van 28 agenten dat in de provincie voornamelijk bonnen gaat uitschrijven. De agenten gaan onder andere controleren op snelheid, het dragen van gordels, door rood rijden en het dragen van een helm. Ook wordt er strenger gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer.
De agenten gaan in principe controleren op de plekken waar de meeste ongelukken gebeuren. Het landelijk bureau verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie bracht deze plaatsen in beeld. Ook het geld voor het verkeersteam is afkomstig van deze organisatie.
Een woordvoerder stelt dat de strengere controles ook bedoeld zijn om bewustwording te kweken. “Als er in Amsterdam weer een crimineel is dood geschoten staan er grote stukken op de voorpagina. Op pagina drie vier kom ik een klein stukje tegen met alle dodelijke verkeersslachtoffers van het weekend. Ik kan dat niet rijmen.”