nieuws

02 mei 2013, 10:10

Groninger politie: Opmerkingen Rehwinkel over bommeldingen ‘geen issue’

De Groninger politie zit er niet mee dat burgemeester Peter Rehwinkel in een interview met BNR Nieuwsradio had gemeld dat er in Groningen enkele valse bommeldingen waren. Dat de politie met die uitspraken niet zo veel moeite heeft was deze week door de politie ook al gemeld aan regionale media maar die hebben daar niets mee gedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat staat in een tweet van de Groningse politie. Voorlichter Paul Heidanus meldt op Twitter: “Opvallend dat tegen #rtvnoord en #dvhn is gezegd dat 't verhaal rond bommelding voor de politie geen issue is en dit nergens wordt vermeld.”


RTV Noord en Dagblad van het Noorden meldden deze week dat de politie problemen zou hebben met het feit dat Rehwinkel voor de radio had gemeld dat er valse bommeldingen waren gedaan. Dat Rehwinkel dat meldde was opmerkelijk omdat eerder was afgesproken dat noch de burgemeester, noch de politie daar iets over zouden zeggen. Deze bommeldingen waren overigens ongeveer de enige incidenten rond de kroning: voor het overige zijn de feestelijkheden in Groningen zonder problemen verlopen.


 Gisteren meldde RTV Noord: ‘De politie is in verlegenheid gebracht door uitlatingen van burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen.’

En vanmorgen schrijft het Dagblad van het Noorden: ‘Politie verlegen met openheid Rehwinkel’.