nieuws

11 aug 2001, 00:12

Groninger politie houdt 24 illegale arbeiders aan

De Groninger vreemdelingenpolitie heeft in samenwerking met de Arbeidsinspectie 24 illegale bouwarbeiders aangehouden. Ze waren allen werkzaam op een bouwterrein in het noordwesten van de stad

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De mensen komen uit Polen, Slowakije, Tsjechiƫ en Turkije en beschikten niet over een geldige werkvergunning. Vier van hen verbleven daarnaast illegaal in Nederland en moeten direct het land verlaten.
Volgens de Wet Arbeid Vreemdelingen zijn bouwbedrijven, aannemers en onderaannemers in gelijke mate aansprakelijk voor overtredingen. Ze hebben dan ook allemaal een proces-verbaal gekregen, aldus een politiewoordvoerder.
De illegale arbeiders werden vorige week bij meerdere controles aangehouden. De Vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie besloten tot de controles nadat ze op de bouwlocatie opvallend veel buitenlandse hadden gesignaleerd. Op het bouwterrein zijn momenteel honderden mensen aan het werk. Het is de bedoeling dat er een groot ICT-centrum verrijst, waar onder meer de Rijksuniversiteit Groningen van gebruik gaat maken.