nieuws

15 mei 2001, 00:12

Groninger Museum verstuurt bezoekers SMS-jes

Het Groninger Museum gaat als eerste museum in Nederland SMS-jes versturen naar bezoekers. De SMS-jes bevatten informatie over acties en activiteiten met betrekking tot de huidige tentoonstelling ‘Hel en Hemel. De Middeleeuwen in het Noorden.’ Het Groninger Museum wil met de SMS-dienst de bezoekersservice verder uitbreiden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via de website van het Groninger Museum, www.groninger-museum.nl. Op basis van de gegevens over leeftijd en interesses die de bezoeker invult, worden selectief SMS-jes verstuurd. “Op deze manier krijgen jongeren informatie over andere acties en activiteiten dan ouderen,” zegt V. van de Kerk van het Groninger Museum. De SMS-service doet bovendien dienst als geheugensteuntje. “Met een berichtje helpen we mensen eraan herinneren wat bijvoorbeeld hun reserveringsnummer is,” legt Van de Kerk uit. Om ‘overkill’ te voorkomen, worden minimaal één en maximaal drie berichten verstuurd.
Het museum kan nog niet zeggen hoeveel aanmeldingen voor de service zijn binnengekomen. Wel kwam uit vooronderzoek naar voren dat de reacties positief zijn, aldus Van de Kerk.
Het eerste bericht wordt volgende week verstuurd. Na afloop van de tentoonstelling wordt bekeken of de service een vervolg krijgt. Omdat het initiatief wordt gesponsord, zijn er voor het Groninger Museum geen kosten aan de actie verbonden. Bovendien worden de berichten niet voorzien van reclame.