nieuws

30 mei 2001, 00:12

Groninger Museum scoort gigantisch met ‘Hel en Hemel’

De tentoonstelling 'Hel en Hemel' in het Groninger Museum stevent af op een bezoekersrecord. Nog nooit eerder in de geschiedenis van dit museum trok een tentoonstelling zoveel publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling ‘Hel en Hemel’ die filmmaker Peter Greenaway voor het Groninger Museum heeft samengesteld heeft in de eerste zes weken 33 duizend bezoekers getrokken. Met nog vijftien weken te gaan zal het uiteindelijke aantal bezoekers meer dan 100 duizend bedragen. ‘Hel en Hemel’ lijkt zo de best bezochte tentoonstelling van het museum ooit te worden. Eerder succesexposities waren die van fotograaf Anton Corbijn (69 duizend), fotograaf Andres Serrano (89 duizend) en modekoning Alaï (70 duizend).
Greenaway heeft een grote collectie relikwieën ingericht in een theatrale omgeving waarbij de bezoeker zich omgeven voelt door de tijd en sfeer van de Middeleeuwen. In de expositie staan verschillende facetten van het dagelijkse leven als seks, geboorte, voeding, kleding, reizen, tekst en recht in de Middeleeuwen in Noord-Nederland centraal.
Greenaway verwierf bekendheid als regisseur van films als The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover, Prospero's Books en The Pillow Book. Hij ontwerpt tevens tentoonstellingen over de hele wereld, op dit moment onder meer in Bologna en Malmö.
‘Hel en Hemel’ loopt nog tot 2 september.