nieuws

12 okt 2000, 00:12

Groninger Museum: aanzienlijk meer bezoek dan verwacht

Bij het Groninger Museum hing men vanmorgen de vlag uit. De bezoekersaantallen voor dit jaar overtreffen alle verwachtingen en financieel klimt het Museum uit een diep dal, zo werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat weer goed met het Groninger Museum, zo luidde vanmorgen de boodschap tijdens de persconferentie. Het aantal bezoekers dat voor dit jaar verwacht werd – 160.000 – is nu al fors gehaald. Terwijl het jaar nog lang niet afgelopen is zijn er al ruim 170.000 bezoekers geweest. De verwachting is dat er over het hele jaar ruim 200.000 bezoekers zullen zijn geweest.
Maar het gaat vooral goed omdat harde bezuinigingsmaatregelen die vorig jaar werden genomen, effect beginnen te sorteren. Maar de verbeterde situatie is ook te danken aan extra subsidie van gemeente en provincie Groningen en aan kwijtschelding van een deel van de schulden. Het Groninger Museum wil ook de komende jaren opvallende tentoonstellingen blijven organiseren. Zo komt er in 2002 een tentoonstelling over Annie M.G. Schmidt, over ‘Fatale Vrouwen’ en over Peter Struycken.
Het Groninger Museum onderzoekt de mogelijkheid om haar historische collectie uit het markante gebouw in het Verbindingskanaal te halen en dit een plaats te geven in een van de andere Groningse museum-gebouwen, wellicht het oude gebouw aan de Praediniussingel.