nieuws

24 aug 2000, 00:12

Groninger man (67) voor paar honderd gulden ontvoerd

Een 67-jarige bewoner van het Noordgroningse Tjuchem is dinsdagavond een paar uur ontvoerd geweest door twee nog onbekende mannen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Even na elven stonden er bij het slachtoffer opeens twee mannen in de woonkamer die in gebrekkig Nederlands geld van de senior eisten. Toen duidelijk werd dat zich in de woning zelf geen geld bevond, bonden ze de man vast en nemen hem in zijn eigen auto mee naar Groningen. Hier aangekomen pinden de belagers met de pas van de man enkele honderden guldens. Daarna keerde het tweetal, met de man nog steeds vastgebonden bij zich, weer terug naar Tjuchem. Onderweg werd de auto opeens gestopt, stapten de overvallers uit en gaven de man de autosleutels terug. De bejaarde maakte zich hierop snel uit de voeten.
De politie spreekt van een ‘zeer eigenaardige’ gebeurtenis, maar twijfelt niet aan het relaas van de man. ‘Er zijn sporen in de woning en op de weg gevonden die het verhaal van de staven’, aldus een woordvoerder. De recherche heeft een technisch onderzoek ingesteld.