nieuws

13 sep 2000, 00:12

Groninger maakt website voor nationale vacaturebank

De Groninger Jan-Peter Cruiming heeft aan de basis gestaan voor een landelijke vacature-site die zich stormachtig ontwikkelt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om de vacaturesite die te vinden is op het adres www.NationaleVacaturebank.nl Volgens Cruiming is het succes te danken aan het concept van ‘e-recruiting’, waarbij zowel werkgevers als werkzoekenden gratis hun gegevens kunnen plaatsen en daarna kunnen matchen.
Jan-Peter Cruiming is werkzaam bij het Groninger wervings- en selectiebureau Hunter Select. Een belangrijk verschil tussen de door hem ontwikkelde vacature-site en andere vacaturessites is dat die van hem gratis is. ‘Hij is voor iedereen gratis. Bij andere sites moet de werkgever vaak betalen voor plaatsing. Daarom zet hij de vacature maar op zijn eigen website, en daar krijgt hij vaak maar weinig reacties op’
Volgens Cruiming is het ook niet nodig dat er betaald moet worden voor het plaatsen van een melding op zijn site, omdat er wel andere bronnen van inkomsten voor de site zijn aan te boren. ‘Ik denk dan ook dat in de toekomst veel internetdiensten gratis zullen worden. Vanwege de lage drempels die een gratis dienst heeft zal de respons ook veel groter zijn. Het heeft mij dan ook verbaasd dat niet vanuit de arbeidsbureaus of overheid een dergelijk initiatief is genomen’.
Volgens Cruiming zijn er in korte tijd al veel vacatures aangemeld, en groeit dat aantal nog dagelijks. Via e-mail worden de werkzoekenden op de hoogte gesteld van de binnen gekomen vacatures die aan hun criteria voldoen. Voor meer dagelijks IT-nieuws uit Groningen verwijzen we naar de site: www.it-stad.groningen.nl