nieuws

11 dec 2012, 12:12

Groninger journalist haalt zich woede van PowNews op de hals na kritisch stukje

De Groninger journalist Chris Klomp heeft zich de woede van PowNews op de hals gehaald naar aanleiding van een kritische blog over deze omroep. Klomp zet kanttekeningen bij ‘afzeikjournalistiek’ van PowNews en GeenStijl. Hij doet dat door PowNews op een zelfde zuigende en sarrende manier te behandelen als bij die omroep gebruikelijk is, en dat mag hij niet doen, volgens hoofdredacteur Dominique Weessies, die deze manier van doen ‘flagrant’ noemt. Het blog van Chris Klomp komt net op een moment dat Kamerleden moeten beslissen over de toekomst van het omroepbestel, en dus ook over PowNews.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Ik haalde mij aan het eind van deze week de woede op de hals van de grote familie rond GeenStijl.


Ergens op Twitter had ik het gewaagd om geweld tegen journalisten van PowNed toe te juichen.


Dat die tweet in een nogal melige bui en als antwoord in een nogal losse conversatie tot stand kwam, doet wat mij betreft niet eens zo ter zake.


De tweet leverde, mede door het ijverig doortweeten van niet al te dappere sensatiezoekers, mij de woede op van opperhoofd Dominique Weesie. Ik moest mij met spoed verantwoorden voor deze flagrante ‘oproep tot geweld’.

Doorgaans meer genuanceerde twitteraars verweten mij een domme tweet te hebben verzonden en drongen aan op excuses.

Ik pieker er niet over. ‘’

Lees de rest van het blog op:
 

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZDSW3hRhP_cJ:rechtbankverslaggever.wordpress.com/2012/12/01/de-krokodillentranen-van-powned/&cd=1&hl=en&ct=clnk