nieuws

15 aug 2000, 00:12

Groninger Internet Courant komt met live-verslag van huwelijk uit Groningen

De Groninger Internet Courant heeft een primeur. Als eerste krant van Nederland brengt de GIC een rechtstreeks verslag van een huwelijk. De uitzending is voor iedereen rechtstreeks te volgen vanaf vrijdagmiddag drie uur, vanuit de Pepergasthuiskerk.>>

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om het huwelijk van Coen van de Steeg en Hedwig Hettinga. Dat het huwelijk rechtstreeks via internet is te volgen komt omdat Coen van de Steeg werkzaam is bij het Groningse internet-bedrijf The Missing Link. Zijn collega’s besloten hem een passend huwelijkscadeau aan te bieden. Na enig denkwerk besloten ze om technische voorzieningen te treffen opdat vrienden en kennissen van het bruidspaar vanuit de hele wereld het evenement rechtstreeks kunnen volgen. Het is ook voor het eerst dat de eeuwenoude Pepergasthuiskerk vanuit de hele wereld te bekijken is.
Nu is het op zichzelf natuurlijk niet zo bijzonder dat een huwelijk rechtstreeks wordt uitgezonden, ook niet op Internet. Maar de uitzending van het huwelijk van Coen en Hedwig is toch bijzonder. Want het maakt duidelijk dat ook Groningen over de technologie beschikt om dergelijke uitzendingen mogelijk te maken voor alle bruidsparen die dat wensen. De gevolgen van deze ontwikkeling kunnen po termijn groot zijn, want in plaats van een fotograaf voor een bruidsreportage bestellen echtparen in de toekomst mogelijk een voorziening om hun huwelijk op Internet te tonen aan de familie en om de gebeurtenis op te nemen. Ook het huwelijk van Coen en Hedwig wordt vastgelegd en kan het komend weekend nog bekeken worden wanneer het bruidspaar zelf al lang op huwelijksreis is vertrokken..