nieuws

10 dec 2012, 10:10

Groninger binnenstad toneel van evenementen en activiteiten: van Wintermarkt tot War Child

Groningen gaat de komende tijd een aantal stralende weken tegemoet. Dat is niet alleen te danken aan de bijzondere kerstverlichting, maar ook aan een breed scala aan activiteiten. Bijvoorbeeld in de Poelestraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag 22 december van 11.00 uur tot 17.00 uur vindt de eerste editie van ‘Wintermarkt Poelestraat’ op het Poeleplein plaats. Waar zomers de terrassen staan komen nu fraai versierde kramen te staan. Ondernemers uit de Poelestraat, aangevuld met ondernemers uit andere straten en van buiten de stad staan garant voor een gevarieerd aanbod van artikelen voor de feestdagen zoals kaarsen, woonaccessoires en kleding.

Koren, kaarsen en dichters


Er is meer! Naast verkoop vanuit de kramen treden diverse koren op, kunnen bezoekers op de foto met de Kerstman, een kaarsje opsteken voor War Child of gewoon iets lekkers (warms) nuttigen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur maakt een dichter op het Poeleplein op verzoek een kort gedicht of een kerstwens.

Voor het goede doel


Met deze wintermarkt steunen de deelnemers War Child. Van de verkoop op het Poeleplein komt een deel ten goede aan dit goede doel. Ook de opbrengst van de verkoop van de Kerstbomen waarmee het plein versierd is gaat naar War Child. Deze Nordman bomen zijn om 17.00 uur op het Poeleplein af te halen. Daarnaast kunnen bezoekers een vrijwillige bijdrage geven voor de diverse activiteiten. Op die manier kan iedereen een steentje bijdragen en een kind helpen.

War Child


War Child gelooft in de kracht van kinderen en jongeren, hoezeer ze ook zijn beschadigd door oorlog. Kracht om de impact van hun ervaringen te overwinnen. Kracht om hun eigen toekomst en die van hun omgeving positief te beïnvloeden. De programma’s van War Child helpen oorlogskinderen die kracht te ontwikkelen. Zodat ze later, ook bij mogelijk nieuwe conflicten sterker staan.