nieuws

19 apr 2001, 00:12

Groninger autosloper verdwijnt spoorloos in Japan

Een 27-jarige autosloper uit het oost-Groningse Oosterwijtwerd is sinds 5 april spoorloos verdwenen in Japan. Hij arriveerde die dag voor een zakenverblijf op de luchthaven Narita bij Tokio. Sindsdien is er van hem niets meer vernomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De familie heeft de vermissing bij de politie en de Nederlandse ambassade in Japan gemeld. Interpol speurt inmiddels naar de verdwenen man. ,,Zolang er geen bewijs is van een misdrijf, kunnen wij niet meer doen dan hem aanmelden bij het internationale register voor vermiste personen’’, verontschuldigt politiewoordvoerder S. Smedes zich. ,,Het is een mysterieuze zaak, maar pas wanneer er bijvoorbeeld een stoffelijk overschot opduikt, kunnen we een officieel politieonderzoek opstarten.’’
De man reisde naar Japan in opdracht van het autosloopbedrijf Japoto in Wirdum om een aantal wagenonderdelen op te halen. Hij was al drie keer eerder in Japan geweest, maar nog nooit alleen. Voor zover bekend had de Groninger geen relaties in Japan. Hij spreekt geen Japans en slechts een paar woorden Engels.