nieuws

28 aug 2001, 00:12

Groningens Ontzet op 28ste met uitvoerig feestprogramma

Dinsdag 28 augustus is het Feest in de stad Groningen. Op die dag vieren de Groningers het feit dat in 1672 onder leiding van Carl Rabenhaupt de belegering van de Stad door de Bisschop van Münster, Bernhard van Galen tot een einde kwam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit jaar gaan de feestelijkheden om negen uur ’s ochtends officieel van start met het luiden van de klokken van de Martinitoren. Te zelfder tijd begint op de drafbaan in het Groninger Stadspark de editie 2001 van ’t Peerdespul. Om halftien begint in de Groninger binnenstad op de Ossenmarkt vervolgens de Paardenkeuring. Het programma wordt -al vanaf 1874- georganiseerd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken.
Als gebruikelijk neemt het paard weer een centrale rol in bij de 28ste. De Paardenkeuring vindt plaats op de Ossenmarkt (9.30-11.00 uur) Voor de pauze zijn er de keuringen aan de hand, na de pauze worden de paarden gekeurd voor de concourswagen. In de pauze treedt Nederlands kampioen free style riding Marianne Scherps op met haar Palomino Haflo-Arabier.
't Peerdespul 2001 vindt van 9.00-17.30 uur plaats op de drafbaan in het Groninger Stadspark met onder meer verschillende rubrieken tuigpaarden, springconcoursen, Nederlands kampioenschap eenspannen tuigpaarden gereden door dames en dressuur op muziek. Het programma wordt gelardeerd met ettelijke shows, waaronder een quadrille dressuurshow met vier KWPN-paarden. Het viertal werd vorig jaar tijdens de Levade kampioen van Nederland. Verder is er een speciaal optreden van de Nederlandse kampioen free style riding Marianne Scherps en een spectaculaire “vuur- en vlamshow” met Ton Kruithof die zijn vierspan voor een oude brandweerwagen heeft ingespannen. Voor de kinderen is er gratis ponyrijden. Het publiek kan bovendien ritjes per huifkar door het Stadspark maken. De entree voor 't Peerdespul is gratis. Er is parkeermogelijkheid op het terrein van de drafbaan (ingang Concourslaan ZZ t.o. Gasunie). Op de tribune zijn kuipstoeltjes waarvoor wel betaald moet worden. (fl. 15,00 voor volwassenen en fl. 7.50 voor kinderen).
VOOR HET COMPLETE PROGRAMMA KLIK OP: www.feestinstad.nl