nieuws

13 apr 2013, 15:03

Groningen wil kattenoverlast te lijf met forse korting op sterilisatie

De gemeente Groningen geeft kattenbezitters, op vertoon van hun Stadjerspas 2013 en het inleveren van een speciale coupon, een korting van maximaal €70,- op neutralisatie en/of chippen van hun huisdier. Dit doet de gemeente in samenwerking met bijna alle stad-Groningse dierenartsen en de Dierenbescherming afdeling Groningen. De actie loopt tot en met 31 december 2013.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente wil hiermee overlast van zwerfkatten voorkomen. Deze leven namelijk vaak onder slechte omstandigheden omdat ze geen voedsel kunnen vinden. Zwerfkatten raken ook vaak gewond of worden doodgereden.


Sommige mensen voeren de katten en geven ze aandacht. Als deze dieren niet gesteriliseerd of gecastreerd worden, komen er steeds meer. Dit vergroot de kans op besmettelijke ziektes. Bovendien kan er overlast ontstaan door opengetrokken vuilniszakken, uitwerpselen, vechten en het sproeien van ongecastreerde katers. De gemeente hoopt met deze actie dierenliefhebbers te stimuleren hun huisdier te laten neutraliseren. Dan kunnen ze geen jonge katjes meer maken of krijgen.