nieuws

03 jun 2013, 09:09

Groningen vernieuwt zich in stijl

Groningen vernieuwt zich in stijl

Aan de Hoge der A nabij de A-brug in Groningen naderen twee nieuwe panden hun voltooiing. De panden zijn zowel modern als klassiek, en voegen zich fraai in de in de loop der eeuwen ontstane gevelwand. Daarin laten alle stijlperiodes hun eigen kenmerken na, maar toch lijkt de gevelwand van de Hoge der A één geheel. Wat ons betreft is deze combinatie van klassiek en modern, met respect voor de oude stad, een fraai voorbeeld van stadsvernieuwing en hopelijk ook een bron van inspiratie voor de Grote Markt oostzijde, waarvan nog steeds niet bekend is hoe die er straks uit komt te zien.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vandaag is ook onze nieuwe Groninger Internet Courant online. Ook onze vormgevers van iWink hadden we gevraagd om te streven naar een combinatie van klassiek en modern. De GIC probeert op deze manier aan te sluiten bij een eeuwenoude kranten-traditie in Groningen, die eerder kranten telde als ‘Provinciale Groninger Courant’ en de ‘Ommelander Courant’. En tegelijkertijd staan we midden in de huidige maatschappij, zoals u kunt zien aan de grotere mogelijkheden voor Twitter en Facebook, en vooral aan het feit dat we nu beter in beeld komen op uw iPhone en op de iPad.

 

Laat u ons weten wat u van de nieuwe GIC vindt? U kunt reageren via Facebook. Of stuur een Tweet met daarin de hashtag #nieuwegic.