nieuws

09 jun 2001, 00:12

Groningen vanaf zaterdag 9 juni weer volleybal-hoofdstad van het Noorden

Komend weekend is het weer zover… het 18de internationale IT Consultancy Group DKV Volleybaltoernooi zal plaatsvinden op het Universiteitssportcomplex te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het toernooi vormt voor veel teams de traditionele afsluiting van het volleybalseizoen. Ook dit jaar zullen zo’n 130 teams uit binnen- en buitenland van het laagste tot het hoogste niveau strijden om de sportieve eer. De 1500 deelnemers, een groot aantal bezoekers en twee knallende feesten in de binnenstad van Groningen zullen er voor zorgen dat Groningen, zoals wel vaker de laatste tijd, volleybalhoofdstad van het noorden zal zijn. DKV Het toernooi wordt georganiseerd door de drie studenten volleybalverenigingen die Groningen rijk is. Echter, het toernooi is niet alleen populair bij de teams van Donitas, Veracles en Kroton, vele teams uit alle windstreken van binnen- en buitenland zullen acte de présance geven. Een greep uit de lijst met deelnemende teams: 6 eredivisie ploegen, universiteitsteams uit de Verenigde Staten en een aantal teams uit Engeland en Duitsland.
Het toernooi Nadat vrijdagmiddag en –avond de eerste teams zullen binnendruppelen zal om 24.00 uur in de Groninger binnenstad het startschot klinken voor het weekend. De volgende dag zullen de eerste rondes gespeeld gaan worden. Naast volleybal van hoog niveau heeft de organisatie voor voldoende overig vertier op het terrein gezorgd; zo zijn er onder andere een aantal masseurs aanwezig, zijn er de traditionele barbecues op het kampeerterrein rondom het universiteitscomplex ACLO en zal een mystery guest met zijn Tv-ploeg het toernooi bezoeken. Zaterdagavond staat er een grote Seventies Party gepland, wederom, in de binnenstad, waarna zondag de allesbeslissende finaleronde zal worden gespeeld. Het weer… De hoogste niveaus zullen in de hallen van de ACLO spelen. Vanwege het grote aantal teams zal het grootste deel van de deelnemers buiten op het veld volleyballen. Het toernooi valt of staat daarom natuurlijk met de gesteldheid van het weer. Na de zonovergoten editie van vorig jaar hopen we natuurlijk op een herhaling. Mocht dit echt echter niet zo zijn, dan zal het ‘buitentoernooi’ verplaatst worden naar de verschillende gemeentelijke sporthallen in de stad. Niettemin zijn sportliefhebbers van harte welkom om de deelnemers te bekijken en aan te moedigen. Zaterdag starten de wedstrijden binnen om 9.00 uur en buiten om 10.00 uur, zondag beide om 10.00 uur. De finales worden die dag om 16.00 uur en 17.00 uur gespeeld.