nieuws

28 jan 2001, 00:12

Groningen nu tweede IT-stad van Nederland dankzij superkabel

Groningen stijgt met stip op de Nederlandse ranglijst van IT-steden. Dat is te danken aan de komst van de superkabel, waar we eerder deze week melding van maakten. Het Groninger dagblad citeert vrijdagmorgen woordvoerder B. Nuys van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) die stelt dat Groningen Enschede nu als tweede IT stad van Nederland is gepasseerd. Nu moeten we Amsterdam nog even pakken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de komst van de digi-kabel van het Amerikaanse bedrijf Tycom eind 2001 staat Groningen ineens op de tweede plek in de ranglijst van Nederlandse ict-steden.
,,Ondanks de snelle verbinding met het wereldwijde glasvezelnetwerk, via de Eemshaven en Londen naar New York, blijft Amsterdam onbetwist nummer een in Nederland it-land’’, weet Bob Nuys van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM). ,,Maar Enschede, als it-stad hard op weg naar de tweede plek met de leus ‘Tijd voor Twente’, moet nu voorlopig genoegen nemen met een derde plek.'' Het Groninger Dagblad onthult vanmorgen overigens ook dat wethouder Schuiling (VVD) van economische zaken een belangrijke rol heeft gespeeld in de komst van de kabel. Tijdens de marathon van New York haalde hij de banden aan met het Amerikaanse bedrijf TyCom dat uiteindelijk overtuigd raakte van de goede mogelijkheden van Groningen. Meer informatie vindt U op de website van IT-stad Groningen (www.it.stad.Groningen.nl of in de IT-bijlage van deze krant)