nieuws

22 jun 2009, 08:08

Groningen nu recordhouder Salsadansen: ruim vijfhonderd dansers op Grote Markt

Op de Grote Markt in Groningen is vrijdagavond het record Salsadansen verbroken. Het bestaande record van 200 dansers werd met 537 swingende dansers ruimschoots overstegen. Dat gebeurde in het kader van de Cubaweek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het record Salsadansen werd uitgevoerd door Dos Cubanos op initiatief van Juan Carlos Gonzalez. Gedurende de avond konden bezoekers en deelnemers op zowel de Grote Markt als andere locaties een financiële bijdrage leveren aan het goede doel ‘Ayuda para Cuba’ (Hulp voor Cuba). Dit goede doel ondersteunt een school in Santiago, voor de wederopbouw van straten en huizen die door de orkaan Ike verwoest zijn.

Cubaweek

Het record Salsadansen vormt onderdeel van de Cubaweek die op 17 mei van start is gegaan met diverse activiteiten in het Groninger Museum en op 20 juni eindigt met een Stadjersbraderie in de binnenstad van Groningen.

De Cubaweek wordt georganiseerd door de Groningen City Club, het Groninger Museum en Marketing Groningen rond de tentoonstelling ‘Cuba! Kunst en Geschiedenis van 1868 tot Heden’. Naast het record Salsadansen en muzikale activiteiten op o.a. podia in de Poelestraat, de Ramblas Kattendiep en de Ellebogen wordt zaterdag 20 juni aan het slot van de Stadjersbraderie de winnaar bekend gemaakt van de onderneming met de meest uitgesproken Cubaanse sfeer.